istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Απόσυρση ΤΕΛΟΣ - Γκρίνια ΕΝΑΡΞΗ

Μετά την ψυχρολουσία όσων δεν πρόλαβαν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα της απόσυρσης ξεκίνησε η γκρίνια και από τους εμπόρους αλλά και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε σχέση με την υπαναχώρηση της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα, καθώς το μέτρο ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά την επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης ….αυτή προσπαθεί να το ρίξει στο φιλότιμο του Έλληνα όσο πιο απροκάλυπτα μπορεί. Η κα Μπιρμπίλη λοιπόν αναφέρει ότι η απόφαση έχει να κάνει με το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος το οποίο θα είχε για τον κρατικό προϋπολογισμό το μέτρο της απόσυρσης με αποτέλεσμα να αναθεωρήσουν και να προτιμήσουν να δαπανήσουν αυτό το κονδύλιο για την Ελληνική Παιδεία… :-?

Το μοναδικό ίσως σημείο στο οποίο έχει δίκιο η κυβερνητική απόφαση είναι το εξής: Στην Ελλάδα μας δυστυχώς δεν έχουμε βαριά βιομηχανία και αυτό προφανώς έγινε αντιληπτό από την Ελληνική Κυβέρνηση. Τι θα γινόταν λοιπόν αν το μέτρο αυτό προχωρούσε; Ίσως να βελτιώναμε σε μεγάλο βαθμό το θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος…
Από την άλλη πρέπει κάποιος να σκεφτεί και το εξής πρόβλημα, τα Ελληνικά νοικοκυριά είναι όλα τους καταχρεωμένα και οι Τράπεζες έχουν κλειστές ακόμη και τώρα τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης, άλλωστε η αγορά αυτοκινήτου πλέον δεν διασφαλίζει σε καμία τράπεζα ότι θα πάρει τα λεφτά της πίσω καθώς η αξία μεταπώλησης των Ι.Χ. αυτοκινήτων με όλα αυτά τα τερτίπια εξαφανίζονται από την στιγμή που το αυτοκίνητο θα βγει από την βιτρίνα του καταστήματος.