istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια


Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια έλεγε ο Κυριαζής στο γνωστό τραγούδι και όπως όλα δείχνουν κάτι ανάλογο έγινε και στην περίπτωση της κυβέρνησης.

Αλήθεια ποιον θα πλήξει η αύξηση αυτή; μήπως τους κυρίους που καπνίζουν τα πούρα Αβάνας; Δεν το νομίζω, αν η κυβέρνηση ήθελε να τα πάρει από τους μεγάλους και τρανούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα θα έκανε και άλλα πράγματα.

Τελικά το μάρμαρο θα το πληρώσει (αν αντέξει) ακόμη μια φορά ο Έλληνας μικρός και μικρομεσαίος. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια που όλοι λίγο πολύ την γνωρίζαμε και όμως ελπίζαμε. Αυτή την ψεύτικη ελπίδα που μας πούλησε ο Γιωργάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης όταν έλεγε ότι το χειρότερο λάθος που πρέπει να μην γίνει με τίποτα είναι το πάγωμα και οι μειώσεις μισθών.

Είχε δίκιο βέβαια όταν μιλούσε για λάθος καθώς μετά και τις τελευταίες αυξήσεις η αγορά θα εκπνεύσει και τότε να δω τι θα κάνουν οι έχοντες οι οποίοι στηρίζονται στον απλό λαό για κατανάλωση;

Δεν αντιλέγω ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ένας αξιόλογος πολιτικός (μέχρι τώρα) και γι' αυτό έχει και την αποδοχή του κοινού, όμως η αλήθεια είναι άλλη. Όταν κύριε Παπακωνσταντίνου στερείς από τον λαό την δυνατότητα να ζήσει τότε τα πράγματα γίνονται τραγικά και δυστυχώς με τις επιλογές αυτές θα νιώσετε πολύ γρήγορα την αποδοκιμασία, ασχέτως δημοσκοπήσεων και ....δημοπρατήσεων.