istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Μετά από όσα μας έλεγε τελικά ο κ. Παπανδρέου καταλήξαμε στα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε και τα οποία ίσως στο δικό τους μυαλό να φαντάζουν δίκαια! Έτσι λοιπόν την εβδομάδα που πέρασε θα την χαρακτηρίζαμε ίσως την πιο ουσιαστική εβδομάδα και από τις 100 ημέρες αλλά και από το σύνολο των 4 μηνών διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός λοιπόν ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων πολύ σκληρότερων τελικά από αυτά που έλεγε ο προκάτοχός του ότι θα ανακοινώσει και που καμία σχέση δεν έχουν με τις προεκλογικές υποσχέσεις του στυλ «είναι τραγικό λάθος αυτό που προτείνει ο κ. Καραμανλής για πάγωμα μισθών» αλλά και φυσικά το δυνατό και ηχηρό «τα λεφτά τα έχουμε για να κάνουμε αυτά που λέμε» όπου φυσικά μιλούσε για τις ανείσπρακτες οφειλές όσων φοροδιαφεύγουν προσπαθώντας να μας πείσει (κάτι που τελικώς έγινε εφόσον είναι σήμερα κυβέρνηση) ότι έχει τον τρόπο να εισπράξει αυτά τα ποσά ή έστω το μεγαλύτερο τμήμα αυτών.

Αν τώρα το μεγαλύτερο τμήμα αναλογεί στο απόλυτο μηδέν «0» τότε μάλλον μπαρούφες μας έλεγες κύριε Πρωθυπουργέ. Βέβαια για όσους σχολιάζουν ότι ο λόγος του κ. Παπανδρέου έχει σχέση με τον λόγο του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου μάλλον έχουν εν μέρη δίκιο.


Απέδειξε λοιπόν και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως σιγοψιθυρίζουν και τα στελέχη της δεξιά και αριστερά, ότι το ΠΑΣΟΚ ήθελε απλά την εξουσία και δεν είναι ικανό να κυβερνήσει κυρίως γιατί δεν έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης, δεν είχε και ούτε πρόκειται να αποκτήσει ποτέ τα κότσια να χτυπηθεί με τους έχοντες και κατέχοντες ούτε φυσικά να κόψει τις πελατειακές σχέσεις που δυστυχώς για εμάς υπάρχουν στην πολιτική ζωή του τόπου.

Απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι αυτή τη χώρα την κυβερνούν καιροσκόποι - κερδοσκόποι - και άτομα που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για το δικό τους συμφέρον και τσέπη.
Ανακοινώνει αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης πριν καν αποφασίσει να τους επιβάλλει δίνοντας στην ουσία το χρόνο στους κερδοσκόπους να εισάγουν με παλιά τιμή και να πουλήσουν με νέα τιμή, έτσι απλά για να κερδίσει υποτίθεται από αυτούς που έχουν.....

Ανακοινώνει την πρόθεση για σύναψη ομολογιακού δανείου δίνοντας την δυνατότητα στους κερδοσκόπους να κινηθούν με τέτοιο τρόπο που ως αποτέλεσμα έχει την αύξηση του spread και φυσικά την αστρονομική αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας με σκοπό απλά να πει μετά ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φταίει γι' αυτό.

Σαφώς και τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χτυπούν καθαρά τον μισθωτό και την μεσαία τάξη σαφώς και τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρουν να μας βγάλουν από την κρίση.
Εφόσον λοιπόν φτάσαμε εδώ και η μείωση του εισοδήματος του Έλληνα εργαζόμενου είναι κατ' αυτούς αναπόφευκτη συνέπεια τότε θα πρέπει να δείξει έστω και αυτή την στιγμή ότι έχει την δυνατότητα να το κάνει μειώνοντας και το κόστος διαβίωσης κυρίως στα είδη διατροφής - ένδυσης - και φυσικά να φροντίσει ώστε ο Έλληνας να μπορεί έστω να νοικιάσει ένα σπίτι μια και το όνειρο του δικού του κεραμιδιού έχει παρέλθει ανεπιστρεπτή.

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν μπορεί να ονομάζονται απλά προϋποθέτουν όμως την ίδια σκληρή αντιμετώπιση όπως και τα μέτρα.

1) Συγκράτηση των τιμών της αγοράς! Από την στιγμή που θα μειωθεί το μεροκάματο δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχουν αυξήσεις προϊόντων. Εδώ λοιπόν είναι ένα μεγάλο στοίχημα κύριε πρωθυπουργέ! Μπορείτε; Αν δεν μπορείτε τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για να αντιμετωπίσετε πολλές και δίκαιες κοινωνικές αντιδράσεις οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να σας στείλουν στα τάρταρα της πολιτικής σκηνής (κάτι που έχει κυκλοφορήσει πολύ πριν την εκλογή σας και το όριζε προς τον Μάρτιο του 2010).
Μην ξεχνάτε ότι πλέον επιβάλλετε στον Έλληνα μισθωτό και μεροκαματιάρη να ζήσει λαμβάνοντας τα ίδια χρήματα που λάμβανε και πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες τους οποίους εσείς λιγωθήκατε να φέρετε στην Ελλάδα που ούτε και τότε τους άντεχε.

2) Κάθαρση σε αυτούς που κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα από όπου και αν προέρχονται, δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε - να βλέπουμε δίπλα μας - και να ακούμε παντού, ότι κάποιοι που έχουν την δύναμη της διαχείρισης του Δημόσιου Χρήματος να το διαχειρίζονται προς όφελός τους και να μην κάνει καμία κυβέρνηση κάτι γι' αυτό!
Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να λαδώσουμε ή να δώσουμε το κλασσικό φακελάκι για να απολαύσουμε υπηρεσίες που τις πληρώνουμε μέσω των κρατήσεων και της φορολογίας και κυρίως  ΔΕΝ είναι δική μας δουλειά να κάνουμε τους Ράμπο της Εφορίας απαιτώντας αποδείξεις από αυτούς που δεν έχουν μαζί τους το μπλοκάκι των αποδείξεων, δεν έχουν τα γυαλιά τους και θα μας την στείλει κάποια στιγμή (ποτέ) η γραμματέας τους ή να κυκλοφορούν με Porsche Cayenne και να δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από το αφορ0λόγητο ποσό και να ΜΗΝ κάνετε κάτι γι' αυτό.

Πριν τις εκλογές ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέλυε στα κανάλια και στις συγκεντρώσεις τους τρόπους με τους οποίους θα «πιάσει» αυτούς που φοροδιαφεύγουν! Ας το ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

3) Τις κάνετε τις εξεταστικές που τις κάνετε, πληρώνονται εξτρά των 16 μισθών όσοι μετέχουν σε αυτές! Τουλάχιστον ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ και μην μένετε στα λόγια!!! Από ΘΑ χορτάσαμε σε αυτή τη χώρα! Τώρα πλέον πρέπει να αρχίσετε και οι 300 να ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ γι' αυτόν εδώ τον τόπο.... αλλιώς!; Να φύγετε ...να πάτε αλλού κύριοι.

Αν τον Έλληνα δεν τον πείσετε αυτή τη φορά οτι κυβερνάτε με γνώμονα το καλό αυτού του τόπου, με ΠΡΑΞΕΙΣ να είστε σίγουροι και οι 300 εκεί μέσα ότι το πράγμα θα πάρει ΤΡΑΓΙΚΕΣ διαστάσεις.