istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Συμβάσεις τώρα, αξιολόγηση στη συνέχεια

Στην ανανέωση των συμβάσεων των 1.300 εργαζομένων με την ΕΡΤ, προχωράει ως το τέλος του έτους ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Όπως διαφάνηκε από την πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ των ΜΜΕ , έστω και δια περιφοράς μεταξύ των υπουργών, θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των 1.300 εργαζομένων, αστέρων και “σκαπανέων”.


Το κόστος όμως της ανανέωσης θα είναι σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η  ανανέωση των θέσεων θα έχει διάρκεια και για 6 μήνες και μέσα σε αυτό το διάστημα η νέα διοίκηση , υπό τον πρόεδρο- διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των συμβασιούχων .

Από την πρώτη συνάντηση το συμπέρασμα είναι πως ο Π. Γερουλάνος είναι ένας εξαιρετικός επικοινωνιολόγος , ο οποίος μάλλον με ευκολία ξεπέρασε τις ερωτήσεις (και τη συνήθη φλυαρία) των δημοσιογράφων.

Το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει τα περί “ιδιωτικοποίησης” , προχωράει στο διαχωρισμό της θέσης προέδρου -διευθύνοντος συμβούλου, δεν αποσύρει την ΕΡΤ από τη διαφημιστική αγορά άμεσα και δεν θα διστάσει να διακόψει μια συμφωνία , εάν αυτή είναι ακριβή και δεν έχει τα αναμενόμενα έσοδα.
Πηγή : paron.gr