istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Νέα Μηχανή Αναζήτησης από την Google


Μία πρώτη γεύση από τη νέα της μηχανή αναζήτησης έδωσε η Google σε ένα από το επίσημα blog της, ακριβώς μία εβδομάδα μετά τη συμφωνία μεταξύ Microsoft και Yahoo.
Η νέα μηχανή ονομάζεται Caffeine και στην εμφάνιση δεν διαφέρει σε τίποτα από τη γνωστήGoogle.

Η αλλαγή έχει να κάνει με τον τρόπο που εμφανίζονται τα αποτελέσματα στις αναζητήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι επαγγελματίες και σχεδιαστές κυρίως ιστοσελίδων, θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο και την τεχνική που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν για την βελτιστοποίηση της εμφάνισης των σελίδων στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Στο blog της η Google αναφέρει ότι πρόκειται για ένα project που οι προγραμματιστές της εργαζόντουσαν με μεγάλη μυστικότητα τους τελευταίους μήνες αξιοποιώντας μια επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική για τη διαδικτυακή αναζήτηση. Αναφέρει επίσης ότι κάποια πράγματα που αφορούν στο νέο «σύστημα» αναζήτησης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και ζητά από τους χρήστες feedback σχετικά με τις διαφορές που είδαν μεταξύ της Google που ήδη υπάρχει και του νέου συστήματός της.

Συγκεκριμένα, προτρέπει τους χρήστες να πραγματοποιήσουν μια αναζήτηση στη σελίδα http://www2.sandbox.google.com/ και να αφού δουν τα αποτελέσματα να χρησιμοποιήσουν στο κάτω μέρος της σελίδας το σύνδεσμο "Dissatisfied? Help us improve." και να παραθέσουν τις παρατηρήσεις τους συμπεριλαμβάνοντας και τη λέξη caffeine στο κείμενό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ( ΤΡΊΤΗ, 11 ΑΎΓΟΥΣΤΟΣ 2009 23:01 )

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πόλεμος των μεγάλων ελπίζω να μας οδηγήσει σε καλύτερες υπηρεσίες!

Manos είπε...

Θα φανεί το αν τελικά θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες ή αν στην ουσία θα έχουμε καλύτερο φακέλωμα.