istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Public Enemies

Ο John Dillinger και η συμμορία του ληστεύουν τράπεζες στην Αμερική του 1933 με απίστευτη ευκολία και ταχύτητα και κανείς δε φαίνεται ικανός να τον σταματήσει...Τι και αν κατέληξε κάποιες φορές στη φυλακή...καμία φυλακή δε μπόρεσε να τον κρατήσει για πολύ!
Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που κάνει την εμφάνισή του ο πράκτορας Melvin Purvis αλλά και η γλυκιά Billie Frechette...
Ο ιδιαίτερος και πολύ διάσημος σκηνοθέτης Michael Mann επέστρεψε μετά τα Ali, Collateral και Miami Vice στις κινηματογραφικές αίθουσες με νέα ταινία!
Αυτή τη φορά μας παρουσιάζει μια γκανκστερική ταινία με έντονα δραματικά στοιχεία και τα καταφέρνει μια χαρά.
Το κεντρικό ρόλο έχει αναλάβει ο πολύ καλός Johnny Depp ο οποίος με μεγάλη επιτυχία μας δείχνει την αποφασιστικότητα του ήρωα αλλά και την παρορμητικότητα του!
Στο ρόλο του διώκτη του ο Christian Bale, η ήρεμη δύναμη της ταινίας που σε κάποια σημεία κλέβει τη παράσταση! Η βραβευμένη με όσκαρ Marion Cotillard είναι η Billie Frechette, ο μεγάλος έρωτας του John Dillinger για την οποία θα έκανε τα πάντα και δε θα εγκατέλειπε ποτέ!
Η Cotillard είναι εκπληκτική στο ρόλο...γλυκιά, ρομαντική, ερωτευμένη αλλά και τρομαγμένη από το τι θα μπορούσε να συμβεί...Στη ταινία εμφανίζονται πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί σε μικρούς ρόλους όπως οι Stephen Dorff, Giovanni Ribisi, Billy Crudup και Leelee Sobieski!
Η σκηνοθεσία του Mann είναι δυνατή, λίγο παλιομοδίτικη και αρκετά ρεαλιστική! Η ατμοσφαιρική, συναισθηματικά φορτισμένη και γεμάτη έγχορδα μουσική της ταινίας είναι του βραβευμένου με όσκαρ για τη Frida Elliot Goldenthal! Το φιλμ έχει μεγάλη διάρκεια...περίπου 2,5 ώρες...αλλά δε κουράζει καθόλου...Αρκετά καλή και η πορεία του στο αμερικανικό box office καθώς μέχρι τώρα έχει μαζέψει 70 εκ. $...
Σας προτείνω να μη χάσετε τη νέα αυτή ταινία του Michael Mann καθώς η δυνατή ιστορία, η δράση, οι πολύ καλές ερμηνείες και η συναισθηματική φόρτιση θα σας κερδίσουν! Καλή διασκέδαση και καλή προβολή!

www.istories.gr και τον Σοφοκλή Μαργαρίτη