istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Δωρεάν διάθεση του Οffice από Microsoft


Δωρεάν διάθεση του Οffice από Microsoft Νέο χτύπημα στη Google
Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Google για τη δωρεάν διάθεση του δικού της λειτουργικού προγράμματος, “Google Chrome Operating System”, η Microsoft έδωσε την απάντησή της ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να αναπτύξει μία νέα διαδικτυακή έκδοση του πακέτου Office που οποίου η χρήση θα είναι δωρεάν.
Παρ’ όλο που στελέχη της Microsoft είχαν αναφερθεί και παλαιότερα στην πιθανότητα μίας έκδοσης του πακέτου Office που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί online, χωρίς όμως να μπουν σε λεπτομέρειες για το πότε και την τιμή του, η ανακοίνωση αυτή της Google, που η Microsoft θεωρεί ότι μπαίνει στα «χωράφια» της, πυροδότησε για άλλη μια φορά τον πόλεμο στον οποίο βρίσκονται οι δύο εταιρείες εδώ και χρόνια.
Πράγματι, με μία τέτοια κίνηση της Google η Microsoft βρίσκεται σε δύσκολη θέση, μια και ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι πολύ έντονος. Η δωρεάν διάθεση του Office θα δημιουργήσει πρόβλημα στις πωλήσεις της Microsoft, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας είναι το πιο κερδοφόρο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις του Office έφεραν στη Microsoft κέρδη που ξεπερνούν τα 9 δις δολλάρια. Με τη δωρεάν διάθεση του Office σκοπός της είναι να φέρει χρήστες στις δικές της σελίδες και κυρίως στη δική της μηχανή αναζήτησης το Bing που έθεσε σε κυκλοφορία μόλις ένα μήνα πριν, πλήττοντας έτσι τη Google και αποκομίζοντας κέρδη από τις διαφημίσεις.

www.istories.gr