istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Τροπολογία Παυλόπουλου για τους Συμβασιούχους


Νέες εξελίξεις στο θέμα που προεκλογικά είχε τονίσει ο σημερινός πρωθυπουργός κος Καραμανλής... ποιο άλλο ; Το θέμα των συμβασιούχων του Δημοσίου και κυρίως του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία με τη ρύθμιση, η οποία να σημειώσουμε κατατέθηκε την τελευταία στιγμή την Παρασκευή στη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για την μονιμοποίηση 80.000 και πλέον συμβασιούχων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, (και το κόλπο) αρκεί να κατέχουν μέχρι σήμερα οργανική ή προσωποπαγή θέση στο Δημόσιο και να έχουν συνάψει σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.

Με τη μονιμοποίησή τους οι υπάλληλοι αυτοί εξισώνονται πλήρως με τους μόνιμους (καλά η μονιμότητα στο δημόσιο δεν έχει καταργηθεί;) ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που περιέχονται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. (δηλαδή το μόνο που είχε αλλάξει μέχρι τώρα ήταν το γεγονός σημαντικό βέβαια ότι δεν είχαν το άγχος αν θα ανανεωθεί η σύμβαση) .

Σημαντικό πλεονέκτημα για τους υπαλλήλους στην νέα αυτή ρύθμιση (η οποία στην ουσία έρχεται να διορθώσει την προηγούμενη και να κλείσει κάποιες από τις τρύπες της) είναι το γεγονός ότι οι υπάλληλοι πλέον έχουν την δυνατότητα να ανέβουν βαθμολογικά με πέντε επίπεδα για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Οι υπάλληλοι λοιπόν με βαθμό Α αποκτούν δικαίωμα για την επιλογή τους σε θέση διευθυντή, προϊσταμένου ή γενικότερα θέσεις ευθύνης σε επίπεδο τμήματος. Επίσης έχουν πλέον το δικαίωμα της μετάταξης ή της μετακίνησης σε άλλες υπηρεσίες με στόχο την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών στη δημόσια διοίκηση.

Το σχόλιο: Σαφώς και λύνει προβλήματα υπαλλήλων που είχαν υπογράψει αορίστου χρόνου συμβάσεις και είχαν φύγει κατά κάποιον τρόπο από το άγχος του συμβασιούχου πλην όμως, δεν φροντίζει καθόλου για τους συμβασιούχους που έχει αφήσει απ' έξω σε σχέση με τις προεκλογικές ανακοινώσεις και υποσχέσεις πριν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Λίγο πολύ σαν να τονίζει την αγάπη προς τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ μια και έχει τους δικούς της ψηφοφόρους στο τσεπάκι της... Αλήθεια εκείνο το μήνυμα τον Ευρωεκλογών τι έλεγε; Ίσως το καταλάβουν... στις εκλογές οι οποίες θα γίνουν τον Οκτώβριο

www.istories.gr