istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

ΑΛΤΕΚ



Άλλος ένας όμιλος που περνάει από φουρτούνες εν μέσω κρίσης φυσικά... και μια και δεν είναι ο μόνος, μια σκέψη που πιστεύω λίγο πολύ όλοι κάνουμε είναι η εξής:
Μα καλά κανείς από τους διευθύνοντες αυτών των εταιρειών δεν είχε προβλέψει και μια άσχημη περίοδο;
Θεωρώ πολύ πιο πιθανό να το είχαν προβλέψει και οι διευθύνοντες των εταιρειών και οι διευθύνοντες των Τραπεζών που ...χάριζαν δάνεια πιθανόν με κάποιο αντάλλαγμα.
Όμως δεν είναι θέμα του istories.gr να κάνει τον Εισαγγελέα... αυτό το αφήνουμε για άλλους και γι' αυτό θα σας δώσουμε την ιστορία ως έχει...
Αναλυτικά λοιπόν οι συνολικές υποχρεώσεις της Altec φτάνουν τα 83 εκατομμύρια ευρώ!!! Από αυτά κληρονομούν η Altec Integration (Ολοκληρωμένες λύσεις) και η Altec Software (λογισμικό). Συγκεκριμένα, η 1η θα εμφανίζει σύνολο υποχρεώσεων 44,2 εκατομμύρια ευρώ και η Altec Software σύνολο 38,6 εκατομμυρίων ευρώ ενώ και οι δυο νέες θυγατρικές της Altec θα ελέγχονται από τις πιστώτριες τράπεζες σε ποσοστό 52%.
Σύμφωνα λοιπόν με το ενημερωτικό δελτίο που παρουσιάστηκε χθές για την απόσχιση των δύο κλάδων της προβληματικής εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής για την Altec Integration έχουμε σύνολο υποχρεώσεων 44,2 εκατομμύρια ευρώ και για την Altec Software σύνολο υποχρεώσεων 38,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Για την Altec Integration τα τραπεζικά δάνεια ανέρχονται στο ποσό των 38,4 εκατομμυρίων και οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές τα 5,47 εκατομμύρια ενώ σε ανάλογα επίπεδα διαμορφώνονται και τα τραπεζικά δάνεια της Altec Software. Στο μετοχικό τώρα κεφάλαιο των εταιρειών μετά την ολοκλήρωση της αύξησης αυτού, οι πιστώτριες τράπεζες οι οποίες είναι οι Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, Κύπρου, Εμπορική, Αγροτική, Αττικής και Attica Bank θα έχουν το 52%.
Στο νέο δε διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο κος Αθ. Αθανασούλης, ενώ αντιπρόεδρος ο κος Σπύρος Παμπουκίδης. Ο κ. Αθ. Αθανασούλης διατηρεί συμμετοχή στις εταιρείες Altec Telecoms (30%), στη Sysware Bulgaria (1%), στη Μicroland Computers (18,8%) και στην Aκρος (10%). Ο κ. Σπ. Παμπουκίδης διατηρεί συμμετοχή στις εταιρείες OTS 23,4% (απευθείας) και μέσω της Blue Value (την οποία ελέγχει κατά 80%) άλλο ένα 60% και 5% στην εταιρεία Metropolis Πληροφορική.
Το αντικείμενο εργασιών της Altec, με την ολοκλήρωση της απόσχισης των κλάδων, θα περιοριστεί σε συμμετοχές σε άλλες εταιρείες και στην παροχή διοικητικών υπηρεσιών προς τις θυγατρικές της εταιρείες.
Υπενθυμίζεται ότι η απόσχιση των δύο κλάδων θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της Altec, μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε στις αρχές Απριλίου με τις πιστώτριες τράπεζές της, ύστερα από σειρά αρνητικών συγκυριών, με κυριότερες την πτώχευση της θυγατρικής της Altec Telecom και την υποβολή αίτησης συνδιαλλαγής της.
http://www.istories.gr/