istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Εφορίας το Ανάγνωσμα

Αν και ο τίτλος δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστός εντούτοις η κατάσταση θεωρώ οτι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να είναι ανεκτή από όλους μας.

Είμαι λοιπόν ένας απλός συμβασιούχος σε ΔΕΚΟ όπου χρειάστηκε να θεωρήσω νέο "μπλοκάκι" για αποδείξεις μια και το παλιό τελείωσε ...όμως όχι δεν εξυπηρετώ πάγιες και διαρκείς ανάγκες ακόμη για την ΔΕΚΟ για την εφορία δε ΝΑΙ!!!

Οξύμωρο ?
Μπορεί.

Δείτε λοιπόν τον Γολγοθά που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση.

1. Επίσκεψη στην εφορία για να σε ενημερώσουν (μια και δεν είναι κάτι που το κάνεις κάθε μέρα *θεώρηση μπλοκ).
2. Σου ζητάνε

* Βεβαίωση από το ΤΕΒΕ (μα δεν έχω ΤΕΒΕ με ασφαλίζουν στο ΙΚΑ) -> ε τότε πάρε απαλλαγή ??? -> Το ΤΕΒΕ δεν εκδίδει τέτοιες απαλλαγές για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και εδικά για αυτούς που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1993. good wines Αγγλιστί δηλαδή.
* Βεβαίωση από το ΙΚΑ οτι δεν οφείλεις (μα δεν το κολλάω εγώ το ΙΚΑ ο εργοδότης μου άρα δεν έχει νόημα λογικό μια τέτοια βεβαίωση) -> Έχει αφού το ζητάει ο νόμος.
* Θα μας φέρεις το παλιό σου μπλοκάκι (στέλεχος) - ( Λογικό πως αλλιώς θα αποδείξεις οτι τελείωσε ? γιατί εσύ ο συμβασιούχος είσαι και παλιολαμόγιο και μπορεί να θέλεις το επόμενο μπλοκ αποδείξεων για να το κάνεις χαρτοπόλεμο, τι είμαστε εμείς εδώ στην εφορία για να ασχολούμαστε μαζί σου? μήπως μας πληρώνεις ? οχι βέβαια το κράτος μας πληρώνει άσχετα αν σου πίνει το αίμα για να βρει λεφτά να το κάνει). -> α ξέχασα μας πληρώνουν και αυτοί που τους τα παίρνουμε για ευνοϊκές ρυθμίσεις! (και μη τολμήσει να πει κανείς τίποτα γι' αυτό γιατί μαύρο φίδι που τον έφαγε).
* Και θα μας φέρεις και βεβαίωση από το επιμελητήριο! (pardon ? μα όσες φορές έχω θεωρήσει "μπλοκάκι" δεν μου έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο!) -> κακώς οι συνάδελφοι που σου θεώρησαν δεν κάνανε σωστά την δουλειά τους! (εγώ τώρα δηλαδή να το σχολιάσω αυτό ?) -> Να πας στο επιμελητήριο και να τους πεις οτι στη ΔΕΚΟ που είσαι δεν χρειάζεται επιμελητήριο και να μας φέρεις απαλλακτικό γιατί εμείς αλλιώς δεν...) οκ θα πάω ...μια κουβέντα είναι γιατί πρέπει να κάνεις και ταξίδι.


Ωραίαααα.. τώρα έμαθα τι πρέπει να κάνω για να θεωρήσω καινούργιο "μπλοκάκι" μια και ο έρμος ο συμβασιούχος μου τελείωσε και πρέπει να το κάνω αλλιώς δεν μπορώ να πληρωθώ.

Ας κάνω όμως και μια αναζήτηση στο Επιμελητήριο για να μην πηγαίνω μέχρι εκεί μέσα στην κίνηση κλπ άδικα γιατί μπορεί να θέλουν να έχω κάποια χαρτιά μαζί μου.

http://www.eea.gr -> ααα!!! μάλιστα οργανωμένη η κατάσταση ! Έχουν και χάρτη να μην τους χάσεις.
Τι είναι αυτό το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ? -> για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Μα εγώ δεν είμαι! και σε αυτό συμφωνεί και η εφορία! -> Μάλιστα μου το επιβάλλει και γι' αυτό με απαλλάσσει από το ΦΠΑ.

Μπλέξιμο μιλάμε που βρωμάει από χιλιόμετρα!

Διαβάζεις και την φοβερή ατάκα στην κεντρική σελίδα του ΕΕΑ.

(copy paste από την σελίδα που δίνω ποιο πάνω)

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το μεγαλύτερο σε δύναμη μελών της χώρας, θεωρεί ότι έχει υποχρέωση να ξεφύγει από τον εισπρακτικό ρόλο και να διαδραματίσει τον ρόλο που του έταξε ο νομοθέτης, δηλαδή να αποτελέσει πραγματικό σύμβουλο της πολιτείας προς την κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων που κλονίζουν την επαγγελματική τάξη, υπόδειξης μέτρων και δημιουργία όρων και προϋποθέσεων που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των επιχειρήσεων, προκειμένου να καταστούν ανταγωνιστικές και ικανές να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και τεχνολογική πρόοδο της εποχής.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Ωπα!!! Αυτοί θέλουν να καταργήσουν τον εισπρακτικό ρόλο αα ωραία πράγματα και να βοηθήσουν την επιχείρηση να αναπτυχθεί! -> Μα εγώ δεν είμαι επιχείρηση!
Ένα θύμα του συστήματος είμαι όπου για να πάρουν ψήφους τα κόμματα (δεν έχει καμία σημασία το χρώμα) με τοποθέτησαν εκεί και δουλεύω.

Ρωτάω λοιπόν την υπάλληλο σ' εμένα που επιβάλετε αυτή τη στιγμή να εγγραφώ στο ΕΕΑ τι θα μου προσφέρει ?
Όταν εγγραφείτε κύριε θα σας δώσουμε ενημερωτικό !
Προς το παρόν βλέπω οτι πρέπει να πληρώσετε αναδρομικά από το 2005.
(pardon?) Γιατί ?
Γιατί τότε κάνατε έναρξη!
Μα δεν μου είπε ποτέ κανείς οτι πρέπει να εγγραφώ ούτε η εφορία μου ζήτησε δις εγγραφή στο ΕΕΑ και επίσης δεν ξέρω και αν υπάρχει λόγος μια που δεν είμαι κατουσίαν ελεύθερος επαγγελματίας να εγγραφώ επαναλαμβάνοντας την ερώτηση τι θα μου προσφέρει εμένα το ΕΕΑ.

Τι να σας πω κύριε κακώς δεν σας το είπαν!
(pardon?)
Και τώρα εσείς θέλετε αναδρομικά ? Ούτε με σφαίρες λυπάμαι.

Τότε κύριε δεν θα θεωρήσετε "μπλοκάκι"
.......................



Ελλάς !!! Το μεγαλείο σου!

Η συνέχεια είναι σόκιν και θα σας την πω αργότερα..... Καλή Ανάγνωση!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε τη συνέχεια λοιπόν - τα σόκιν έχουν πάντα μεγαλύτερο ενδιαφέρον!...

Manos είπε...

Να είσαι σίγουρη οτι θα υπάρχει!

Ανώνυμος είπε...

Φτερωτέ , όταν πραγματικά σε αγγίζουν τα θέματα , είσαι χειμαρώδης... Υποτιμάς λοιπόν την εφορία... Το συγγραφικό σου τάλαντο ήθελαν να αναδείξουν...

Manos είπε...

Λες να είναι έτσι?
Μόνο που το συγγραφικό μου (α)τάλαντο μια και δεν θεωρώ οτι έχω το ταλέντο να γράφω δεν θα σταματήσει εδώ!
Θα συνεχίσει αυτή η ιστορία και όπου φτάσει.

Manos είπε...

Και όποιον πάρει....πήρε.

Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει.

Manos είπε...

Επιστρέφοντας σε αυτή την ανάρτηση μετά από καιρό και αφού έχει δοθεί πλέον η λύση θα την αναφέρω εδώ για να ξέρουμε και τι μας γίνετε.

Ως δια μαγείας και μετά από μερικές απειλές του έφορου...τς τς έχει περάσει τόσος καιρός και δεν έχεις θεωρήσει θα πληρώσεις πρόστιμο κλπ κλπ.
Απάντησα ως άνθρωπος που βαρέθηκε να τον περιπαίζουν κάποιοι που κάθονται σε μια καρέκλα η οποία θα έπρεπε να είναι ηλεκτρική και όχι δερμάτινη ... ναι τους πληρώνουμε και δερμάτινη τους απαράδεκτους...

Δηλαδή μεγάλε και τσαμπουκά έφορε αν σου τα έχωνα όπως οι προηγούμενοι που βγήκαν από το γραφείο σου...θα ήμουν οκ και νόμιμος ;

...σιωπή και αμηχανία.

Φεύγω από το γραφείο του κυρίου και πάω στον κώδικα όπου μου βρίσκουν τη λύση..μέχρι να κατέβω τους δυο ορόφους.

Διακοπή και νέα έναρξη και μια που είστε νέος συμβασιούχος δεν χρειαζόμαστε Επαγγελματικό Επιμελητήριο άρα περάστε στο ΦΠΑ να συνεκφωνηθείτε...

ΦΠΑ: Γειά σας... είμαι συμβασιούχος και στην υπηρεσία μου που ανήκει στο Δημόσιο δεν έχουμε ΦΠΑ κλπ.
Μάλιστα θα μου υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα εργαστείτε πουθενά αλλού για το διάστημα αυτό και θα σας δώσω απαλλαγή ΦΠΑ.

Καλά κρασιά και να είναι και παλιά....
Υπογράφω τη δήλωση... και παίρνω την απαλλαγή του ΦΠΑ ....τρυπάμε και το πολυπόθητο μπλοκάκι και άντε στην ευχή της Παναγίας.

Πριν φύγω όμως πέρασα από όλους....

ΦΠΑ-> Εσείς δηλαδή όταν θα υποβάλλω την φορολογική μου δήλωση θα δείτε την υπεύθυνη δήλωση που καταχωρήσατε σε άλλο φάκελο από τον φάκελο μου τον οποίο ουσιαστικά και ποτέ δεν κοιτάτε και θα σιγουρευτείτε ότι δεν έχω εργαστεί και πουθενά αλλού;
....αμηχανία... ε όχι αλλά υπογράψατε υπεύθυνη δήλωση..
Μάλιστα και η κυβέρνηση έχει υπογράψει ότι θα σας στρώσει αλλά δεν το έκανε.

Έφορος: Τώρα δηλαδή που κάναμε την διαδικασία από την αρχή γιατί τελειώσαμε σε μια μέρα και 4 μήνες μου φάγατε την ψυχή; μήπως έπρεπε εξ αρχής να έρθω με τις κάμερες να ξεμπερδεύουμε ;

...αμηχανία και σιωπή... καλή σας μέρα κύριε και τώρα γνωρίζετε πως δουλεύει η εφορία.


ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ...αλλά θα πρέπει να μάθετε ότι σας την φυλάω καθότι έχω κρατήσει όλα τα χαρτιά!