istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Εγνατία Οδός

Άντε τελείωσε και αυτή η έρμη η Εγνατία Οδός....

Ο δρόμος που ξεκίνησε η κατασκευή του από την Χούντα και τον Γ. Παπαδόπουλο για όσους δεν γνωρίζουν.

Τώρα βέβαια που ετελείωσε είναι ώρα σιγά σιγά να ψάχνουμε σε ποιον ιδιώτη θα την δώσουμε προς εκμετάλευση.. δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς?

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαδοπουλος εριξε την ιδεα. Αλλα δεν εκανε τιποτα.
Απο το 1979 (που εφυγα απο την Αλεξανδρουπολη για να σπουδασω στην Αθηνα, 30 χρονια τωρα) ταξιδευω 2-3 φορες το χρονο τα 800 χλμ Αθηνα- Αλεξανδρουπολη.

Το 1994 εγινε ως πιλοτος της Εγνατιας το κομματι Μεστη-Μακρη στη Θρακη (10-12 χλμ).
Το 2000, περασα για πρωτη φορα απο Εγνατια- αυτοκινητοδρομο πραγματικο στο κομματι Κομοτηνη-Μεστη.
Το 2003 υπηρχαν τα κομματια Δερβενι-Νυμφοπετρα και Κομοτηνη-Ξανθη.
Απο το 2004-2007, τα κομματια Νυμφοπετρα-Ρεντινα, Ασπροβαλτα-Στρυμονας, Νεα Περαμος-Χρυσουπολη, Παρακαμψη Θεσσαλονικης.
Το 2008 το κοματι Ρεντινα-Ασπροβαλτα.
Και επιτελους ολοκληρη.

Σε 30 χρονια εχω ζησει την διαδρομη Αθηνα-Αλεξανδρουπολη να μειωνεται σταδιακα απο θριλερ θανατου 13-14 ωρων σε ξεκουραστη πτηση 7 ωρων(τελευταιο ταξιδι μου Χριστουγεννα 2008), και ελπιζω 6-6.30 την επομενη φορα (εκδρομη σαββατοκυριακου πια, για να δουμε τους παππουδες και τους παλιους φιλους).

Ας την δωσουν για εκμεταλλευση σε οποιον την πληρωσε - χεστηκα, κι ας πληρωνω και 10-15 ευρω διοδια. Αυτα τα τριαντα χρονια, μονο στο στενο περιβαλλον μου, μετραω 3 νεκρους και 2 σακατεμενους στο σφαγειο που ηταν ο δρομος Θεσ/νικη-Αλεξανδρουπολη

Manos είπε...

Η αγανάκτησή σου είναι και δική μου μια και έχω ζήσει παρόμοια με εσένα πράγματα και καταστάσεις.

Αντε να την δώσουν με το καλό και να γίνει επιτέλους και το Πέταλο (εν μέρει έχει δωθεί και σίγουρα θα πέρασες απο εκεί τα Χριστούγεννα).
Ένα ακόμη κομμάτι καρμανιόλα το οποίο μέχρι τώρα σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες τα καταστήματα φροντίζαν να αργεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κατασκευή του.

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι Αυγουστο του 2009, τα 4 χλμ πριν και μετα την Λαμια, και στπ 2010 τα 19 χλμ απο Στυλιδα μεχρι Ραχες (αυτα τα τελευταια σε νεα χαραξη, αρα θα ταξιδεουμε ανεμποδιστα στην παλια εθνικη, που στο συγκεκριμενο σημειο δεν ειναι κακη, οσο διαρκουν τα εργα).

Τεμπη και Πλαταμωνας σε 4-5 χρονια. Μικρο το προβλημα (δυο κομματια απο 13 χλμ το καθενα, ισα να χαλαρωσεις τη μεση του ταξιδιου, εκτος αν περνας σε ωρες που οι Λαρισαιοι πανε για μπανια, και εχει μποτιλιαρισμα.

Manos είπε...

Και από εκεί και πέρα το ταξίδι θα γίνει πολύ πιο ξεκούραστο και ασφαλές φτάνει βέβαια να έχουμε όλοι και την ανάλογη οδηγική παιδεία και να μην θεωρούμε οτι είμαστε οι καλύτεροι και γρηγορότεροι οδηγοί!
..άλλο σοβαρό θέμα στην Ελλάδα "Το δίπλωμα οδήγησης".