istories.gr - Η δική σου φωνή στο διαδίκτυο

Ένα τεράστιο ΟΧΙ για τους συμβασιούχους


Ένα τεράστιο ΟΧΙ για τους συμβασιούχους απάντησε ο κος Παυλόπουλος στην ερώτηση του προέδρου του Σύριζα κου Αλαβάνου , συγκεκριμένα είπε «Δεν πρόκειται να έρθει καμιά ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις» και αυτό γιατί είναι αντίθετο με το σύνταγμα.

Η ερώτηση από την πλευρά του κου Αλαβάνου ήρθε βέβαια με αφορμή την πρόσβαση απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων.

Στην Ελλάδα βέβαια έχουμε συνηθίσει και αυτό είναι κανόνας για τα δυο μεγάλα κόμματα Πα.Σο.Κ. και Νέα Δημοκρατία ότι λέμε να το ξελέμε όταν δούμε τα σκούρα και τα δύσκολα, όταν δούμε τις πραγματικές δημοσκοπίσεις να μας μαυρίζουν και ψάχνουμε τρόπους να …. φέρουμε πίσω τους ψηφοφόρους μας.

Ο κος Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι “με το Σύνταγμα του 2001 δεν είναι δυνατή νομοθετική ρύθμιση αυτόματης μετατροπής των συμβάσεων (όλων των μορφών) σε αορίστου χρόνου και ο,τι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει… *σαφώς διότι κάτι τέτοιο θα επαναλάμβανε το λάθος του προηγούμενου Π.Δ. σύμφωνα με το οποίο σε αορίστου χρόνου μετατράπηκαν συμβάσεις αυτών που … δεν είχαν μπει με την Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση.

Τονίζει δε ότι όποια απόφαση και να πάρει κάποιο δικαστήριο (κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως αδύνατο) θα ήταν ενάντια στο Σύνταγμα, σύμφωνα με το άρθρο 103 παράγραφος 8 .

Σε όλη του την κουβέντα λοιπόν αυτό που τόνιζε είναι ότι αυτόματη ρύθμιση δεν πρόκειτε να υπάρξει….γι’ αυτό ξαναψηφίστε μας για να τα φτιάξουμε όλα.

Με άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε είπε ο,τι θα φροντίσει την στιγμή που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει να μετατρέψει ορισμένες συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Εξ’ ού και η κουβέντα και τροπολογία για τις συμβάσεις αορίστου χρόνου πριν από λίγο καιρό, εξ’ ού και η κουβέντα για την μισθολογική και διοικητική κατάσταση των πρώην συμβασιούχων αορίστου χρόνου.